Svadobný luxus v každom detaile.

Svadobné sladké cake bary sú dnes stále obľúbenejšou formou pohostenia svadobných hostí ako alternatíva k tradičným zákuskom a my chápeme prečo.  Dezertný stôl zvyčajne končí ako najfrekventovanejšie miesto počas oslavy. (Samozrejme okrem otvoreného baru!)  Stôl plný štýlových dobrôt po večeri je tiež skvelým spôsobom ako vyjadriť v svadobnom pohostení svoju osobnosť.

Stále neviete ako plánovať svoj svadobný cake bar? Tú nájdete niekoľko tipov, ktoré by Vám v tom mohli pomôcť.

Svadobné koláče inak

1. sladká fantázia

Nie je nijaké obmedzenie v tom, aké dezerty môžete podávať. Cupcakes, brownies, macarons – na čo si len spomeniete! Všetky nápady sú vítané a ako sa hovorí, kreativite sa medze nekladú. Pamätajte, že kreativita a inovatívnosť tvoria vynikajúci cake bar.

2. lákavé mini prevedenie

Rôznorodosť čo sa týka nie len farieb ale aj chutí je skvelým spôsobom ako upriamiť pozornosť na cake bar. Vhodné je tiež podávanie mini dezertov, resp. dezertov v menšej gramáži. Zvyšuje sa tak komfort pri samotnej konzumácii a v neposlednom rade takého riešenie baví viac aj hostí, ktorí môžu vyskúšať viac kúskov, prípadne ich porovnávať.

3. inšpirácia sezónou
hruskovy kolac, svadobný cake bar
pear a caramel tart Mr.Sweet

Pri zostavovaní cake baru je vhodné prihliadať na sezónnosť a ročné obdobie. Tomu podriaďujeme vybrané príchute, či dekorácie. Svadba na jeseň? Čo tak do výberu zapracovať okrem jabĺk a hrušiek aj hokkaido tekvicu, ktorá je v sladkom prevedení vynikajúcim prvkom.

4. výnimočné miesto pre svadobnú tortu

Posaďte hlavnú svadobnú tortu medzi koláčiky v cake bare. Takúto prezentáciu určite nikto neobíde a torte aj samotným dezertom sa dostane zaslúženej pozornosti.

svadobny cake bar
5. použitie etažérky a rôznych podstavcov

Vystavajte dezerty do výšky. Koláčiky na vyšších servírovacích podstavcoch zaujmú na prvý pohľad. Neprehliadnuteľnou bude určite veža z makroniek, prípadne croquembouche z odpaľovaného cesta s viacerými druhmi náplní, ktoré vždy prekvapia.

6. svadobný cake bar rôzne kvety a dekorácie

Dekorujte! Netreba zabúdať, že samotný cake bar je súčasťou svadobného stolovania, nepodceňujeme preto výzdobu a dekorovanie. Dekorácie zo živých kvetov vedia v kombinácia so sviečkami a rozmanitým servírovacím inventárom samotné dezerty veľmi povýšiť. 

svadobný cake bar

Koláče sú neodmysliteľnou súčasťou osláv. Lákavá realizácia slávnostného stolovania v modernom prevedení rozjasní tváre a to nie len detským hosťom. Aj preto som si na záver vypýtala recept od mladého, ale skúseného cukrára, ktorý pre Vás pripravil tento článok.

Talianske TIRAMISU podľa Mr.Sweet

Potrebujeme: 4 žĺtky, 120g kryštálového cukru, 500g mascarpone, 500g podlhovastých piškót, 300ml kávy (espressa), 50ml mandľového likéru Amaretto.

Postup: Cukor si dáme do menšieho hrnca a zalejeme ho po povrch vodou. V mise začneme šľahať žĺtky a cukor s vodou začneme variť na hustý sirup. Môžeme použiť „bublifukový“ test prípadne ak máme kuchynský teplomer varíme do bodu 118°C. Za stáleho miešania opatrne vlejeme horúci sirup do žĺtkov, šľaháme kým zmes neschladne a bude mať napenenú kompaktnú štruktúru. Do našľahaných žĺtkov ručne v niekoľkých dávkach zamiešame mascarpone. Vďaka cukrovému sirupu takto pripravená zmes v chladničke pekne zatuhne a bude sa dať pohodlne naporcovať a naservírovať. Piškóty namáčame v zmesi kávy a Amaretta a ukladáme do formy asi 30x30x10 cm. Začíname s piškótami, prekladáme s mascarpone krémom a postupujeme až kým využijeme všetky suroviny. Povrch zaprášime kakao, prípadne aj každú jednu vrstvu. Ak si chcete urobiť dezert exkluzívnejším, upečte si pokojne domáce cukrárske piškóty alebo piškótové cesto, ktoré do dezertu jednoducho natrháte, alebo narežete. Chuťovo dezert môžete doplniť s čerstvými jahodami, prípadne s jahodovým pyré. Počas noci vychladíme a následne servírujeme.

Mr.Sweet

X